Onko uusi tietosuoja-asetus 25.5.2018 alkaen hallussa?

Uusi EU:n tietosuoja-asetus astui voimaan jo 24.5.2016 ja sitä sovelletaan 25.5.2018 alkaen. Eli viimeistään tuolloin, toukokuun loppupuolella, pitäisi kaikkien yritysten ja organisaatioiden asiakasrekisterien ja niihin liittyvien asioiden olla tuon asetuksen edellyttämässä kunnossa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että verkkopalveluissa kerättävät henkilötiedot (jo pelkästään palaute-lomake, ilmoittautumislomake, jne., puhumattakaan verkkokaupasta ja erilaisista jäsenrekistereistä) ovat tämän asetuksen alaisia (kts. lisää tästä).

25.5.2018 mennessä täytyy siis kaikkien pienimpienkin kotisivujen – joissa vaan on henkilötietoja keräävä lomake, esim. palaute-lomake – sisällyttää sivustoon mm. rekisteriseloste, jossa kerrotaan tietojenkeruun syy ja rekisteröidyn oikeudet. Tässä kirjoituksessa on eritäin selkeästi esitetty vaadittavat toimenpiteet: Verkkopalvelu GDPR-kuntoon.

Kun sivustolla kerätään henkilötietoja, on sivuston syytä olla myös SSL-suojattu, sillä kukapa nyt haluaisi tietojaan selaimen varoittamaan suojaamattoman yhteyden omaavaan järjestelmään lähettää. Lisäksi SSL-suojaus nostaa sivuston hakukonenäkyvyyttä Googlessa.

Ota yhteyttä, jos koet että verkkopalvelusi kaipaa uudistamista, ainakin näiden yllämainittujen asioiden osalta!

(Artikkeli päivitetty 25.4.2018)