SSL-suojaus tuo etuja – http muuttuu https -alkuiseksi

SSL-suojaus kannattaa

Ensi heinäkuusta lähtien Google Chrome -selain luokittelee kaikki sivut joista puuttuu SSL-suojaus (http:// -alkuiset) epäluotettaviksi (insecure). Vaikka sivustolla ei olisi liikennettä joka vaatii SSL-suojauksen (esim. luottokorttitiedot, henkilötiedot jne.), luokitellaan nuo sivustot siis ikävästi epäluotettaviksi.

Suojaus parantaa myös hakukonenäkyvyyttä, Google arvottaa https-alkuiset (ssl-suojatut) sivut paremmin hakutuloksissaan.

Käytännössä tilanne on sellainen, että mikä tahansa www-sivusto, myös suppeat ”perus kotisivut” olisi syytä tehdä SSL-suojatuiksi, tai olemassa olevat muuttaa sellaisiksi. Tähän tarvitaan SSL-sertifikaatti, jollaisia on tarjolla monenlaisia ja monen hintaisia. Joihinkin webhotellien palvelupaketteihin sisältyy tuo SSL-sertifikaatti palvelun hintaan.

Elämme nyt aikaa, jolloin internetliikenteessä siirrytään SSL-suojattuun liikenteeseen. Tuo muutos on tehtävä joka tapauksessa, joten miksi et tekisi sitä jo tänään?

Me teemme kaikki uudet sivustot SSL-suojatuiksi, ja autamme olemassa olevien sivustojen muutoksessa. Asiakkaasta itsestään on kiinni, valitseeko hän sellaisen webhotellin ja palvelun, joka sisältää tuon tarvittavan sertifikaatin. Meidän kauttamme sellainen palvelu järjestyy kyllä.

Googlen tekstiä tästä aiheesta.